Juho Rutila Piraattiajatuksia

Hyvä hallituskumppani

Viime aikoina on puhuttu paljon Perussuomalaisista ja siitä ketkä siinä seuraavassa hallituksessa on mukana. Ei ainakaan kuulemma Vihreät ja Persut yhtä aikaa. Ja voi käydä niinkin, että kolme isointa muodostaa hallituksen. Soini onkin ollut varovainen ja on häntä hieman kritisoitukin siitä, että Perussuomalaisilla ei ole niin sanottuja kynnyskysymyksiä. Kaikki puheet pyörretään, kunhan päästään hallitukseen.

Itse olen ehdokkaana eduskuntavaaleihin Piraattipuolueesta. Piraattipuoluetta sanotaa harvan asian puolueeksi, eikä Piraattipuolueen vaaliohjelma sisällä "kuin" 43 tarkempaa tavoitetta jaettuna kuuteen pääkohtaan. Tällaisella listalla onkin jo helmpompi käydä hallitusneuvotteluja. Tuolla listalla olevista asioista kaikki ovat tärkeitä piraateille, eikä niistä lipsuta.

Minkälainen hallituskumppani Piraattipuolue sitten olisi? Eikö kapea ohjelma tarkoita sitä, että muissa asioissa voidaan sitten kompata hallituksen isompia puolueita. Tähän toivoisin kommentteja myös kanssapiraateilta. Olisitteko valmiita siihen, että Piraattipuolueen kansanedustajat äänestävät hallituksen linjan mukaisesti, oli se sitten minkä puolueen vetämää tahansa, jotta meille tärkeät asiat saadaan hallitusohjelmaan?

Itse kyllä olen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat