Juho Rutila Piraattiajatuksia

Hyvitysmaksujen laajentaminen

Aika ajoin tulee esille idea hyvitysmaksun laajentamista esimerkiksi tietokoneiden kovalevyihin. Niin paljon kuin tämä lämmittääkin IT-työläisen sydäntä, mielestäni yksi oleellinen ryhmä on unohdettu hyvitysmaksukeskustelussa.

Ei ole ensimmäinen kerta, kun selailessani hääparille osoitettuja onnittelukortteja, silmiini osuu käsin kirjoitettu runo tai värssy. Yleensä tuo runo on kopioitu - ei, varastettu, - joltain runoilijaparalta. Harvemmin on edes runoilijan nimeä laitettu runon saatteeksi. En uskalla edes kuvitella minkälaiset tappiot tällaisesta toiminnasta runoilijoille kertyy.

Yleensä runoja varastetaan nimenomaan onnittelukortteihin. Onnittelukortit olisivatkin oiva kohde seuraavalle hyvitysmaksulle. Näistä maksuista kertyneillä tuloilla paikattaisiin runojen yksityisestä kopioinnista aiheutuvia tulonmenetyksiä. Tulojen kerääjänä voisi olla esimerkiksi Suomen Lausujain Liitto, joka sitten jakaisi hyvitysmaksutulot parhaalla katsomallaan tavalla. Hyvitysmaksun suuruudeksi ehdotan 50 senttiä per kortti. Ai mistäkö tuo luku tuli? Hihasta, niin kuin muutkin hyvitysmaksut.

PS. Laittaisin tähän loppuun sarkasmista kertovan merkin, mutta en ole ostanut lisenssiä siihen.

Flattr this

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Erland Salo (nimimerkki)

En löytänyt jutustasi tippaakaan sarkasmia. Se oli vakavaa Piraattipuolueen asiaa.

Toimituksen poiminnat